Moj
podjetnik

Poslovni partnerji

ČEBELARSTVO ŠIBILA, ŠIBILA MITJA S.P. VIDEM PRI PTUJU

ČEBELARSTVO ŠIBILA, ŠIBILA MITJA S.P. Videm pri Ptuju


Tržec 46a, 2284 Videm pri Ptuj
...... Prikaži tel
...... Prikaži email
Prikaži web

,,ČEBELARSTVO ŠIBILA,,

ŠIBILA MITJA S.P. Videm pri Ptuju

Govorimo

O nas

Korenine čebelarstva Šibila segajo v daljno leto 1949, kjer se je prvi začel ukvarjati z čebelarstvom moj dedek IVAN MAROH, ki je že v otroštvu lovil čebelje roje.

Naredil je tudi tečaj in postal poklicni čebelar. Najprej se je zaposlil na državnem kmetijskem posestvu v Podlehniku.

Kasneje se je zaposlil v Agromelu, kjer je že leta 1961 začel pridobivati matični mleček. Leta 1966 sta se z ženo Marijo odločila da začneta na svojem in tako sta kupila prvih 150 AŽ panjev.

Svojo čebelarstvo je povečeval in na koncu je delal že z 400 panji. Tudi otroci so šli po njegovih stopinjah. Najstarejša hči DANICA, moja mama, je spoznala svojega življenjskega sopotnika MILANA ŠIBILA, kateri je bil takoj navdušen nad čebelarstvom, in skupaj sta leta 1978 kupila prve AŽ panje in pričela čebelarit z 60 čebeljimi družinami. Oče in mati sta z leti večala število čebeljih družin. Že kot otroci smo preživeli veliko časa v čebelnjaku.

Ker so pa časi po vojni za Slovenijo bili za čebelarstvo zelo zelo slabi sva z očetom leta 1994 odprla mizarsko podjetje, da bi tako lahko obdržala čebele. Po končani srednji šoli sem se tako zaposlil v domačem podjetju.

Ker pa so se časi spreminjali in so postajali za čebelarstvo ugodnejši sem leta 2004 naredil nacionalno poklicno kvalifikacijo za čebelarja in se že naslednje leto vpisal v šolo za ČEBELARSKEGA MOJSTRA.

Izpit za čebelarskega mojstra sem naredil leta 2006 in od takrat večino svojega časa posvetil delu s čebelami. Vsa ta leta čebelarjenja pa smo eni izmed večjih pridelovalcev matičnega mlečka.

Če pristni je čebelji med, je prava to nebeška jed, otroci se po njem krepe, in starši se po njem rede, vsak med pa nima te lastnosti, saj tudi medu umetnega je dosti, kar čebelica nam da, to nas poživi in okrepča. 

NAŠI IZDELKI:

CVETLIČNI MED

Cvetlični med je po svojih senzoričnih lastnostih lahko raznovrsten, saj so te odvisne od vrste cvetov, na katerih so čebele nabrale nektar. Značilno zanj je, da je dokaj svetel in po okusu srednje do močno, celo zelo močno sladek, ter da ima pekoč pookus po sladkem. Pri tem tipu je obvezno navzoč tudi okus po kislem, ta pa je šibko do srednje močno izražen. Električna prevodnost mora biti nižja od 0,8 mS/cm. Cvetlični med lahko precej hitro kristalizira.

MEDICA

Medica je verjetno ena najstarejših alkoholnih pijač človeštva, saj so jo naši predniki poznali prej kot vino. Številna znamenja kažejo da je bila opojna alkoholna pijača medica skupna indoevropska kulturna dobrina in da so jo pripravljali tudi alpski Slovani.

Najstarejši recept za izdelavo kmečke medice je iz  17, stoletja. Ker so jo tedaj  po večini izdelovali iz vode in medu, lahko domnevamo da je bila na tak način pripravljena tudi srednjeveška medica. Zdajšnje najkakovostnejše medice  vsebujejo 10-13% alkohola 100-170 g/l ne povretega sladkorja in 3,5-4,2 g/l skupnih kislin, vse to pa daje tej pijači izjemno harmoničen okus, ki poznavalcu omogoča obilo užitka. Stekleničimo jo v lične steklenice, največkrat s prostornino 375 ml, uživamo pa jo v družbi najboljših prijateljev, ohlajeno na 8-10 °C, kot aperitiv ali na koncu kosila ob sladici.

Najpogostejša sladkorja v medu sta fruktoza in glukoza.  Med alkoholnim vrenjem najprej povre glukoza, kot ne povret sladkor pa ostane fruktoza, zato medico lahko uživajo tudi sladkorni bolniki. Sestavo ne povretih sladkorjev  mora čebelar dokazati z laboratorijsko analizo. V primerjavi z vinom iz grozdja je medica primerljiva z jagodnimi izbori. V čebelarstvu Šibila medico izdelujemo že od leta 2006 dalje. V vseh teh letih smo medicami  sodelovali  tudi na VSESLOVENSKEM  OCENJEVANJU MEDENIH PIJAČ v Mariboru in smo dosegli 4 zlate medice in eno srebrno, zato lahko z gotovostjo trdimo da so naše medice ene izmed boljših medic.

Za izdelavo naših medic zmeraj uporabljamo tudi najkvalitetnejši Cvetlični med. Medico polnimo v temne steklenice z vsebino 350 ml lahko pa po želji kupca steklenico s pakiramo tudi v razno darilno embalažo.

8 x Zakaj obiskati ravno nas?

več na strani  

Stopite v stik z nami!

Če želite o nas izvedeti več podrobnosti, nas pokličite ali nam pišite.

Z veseljem vam bomo pomagali!Zanimivosti

Razpisi

Koristne informacije

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN ZAKUP OGLASNEGA PROSTORA NA PORTALU MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU.
1. Splošni pogoji poslovanja

veljajo za vse telefonske dogovore o oglaševanju in zakupu oglasnih površin podjetja MEDIAORBIS d.o.o.(izvajalec) in posebne akcije, ki se izvedejo na osnovi dogovorov (distribucije ipd.). Narocnik z narocilom po telefonu potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Ce je narocnik posrednik med oglaševalcem in medijem, je dolžan o splošnih pogojih seznaniti oglaševalca. Ce so z letno pogodbo doloceni drugacni pogoji poslovanja, veljajo ti.
2. Odstopanja od splošnih pogojev so možna samo na podlagi pisnega dogovora med narocnikom in izvajalcem.
3. ODGOVORNOST NAROCNIKA ZA VSEBINO OGLASNEGA SPOROCILA
Narocnik prevzema popolno odgovornost za vsebino oglasnega sporocila in je v primeru kršenja zakonodaje, avtorskih pravic ali podobnega spora, dolžan poravnati izvajalcu vso nastalo škodo, vkljucno s sodnimi in odvetniškimi stroški. Ce bi se moralo oglaševanje zaradi odlocbe inšpekcije ali sodne prepovedi koncati predcasno, je narocnik dolžan vrednost oglaševanja poravnati v celoti. Izvajalec lahko tudi odkloni objavo, ce je iz obcega vidika nesprejemljiva.
V kolikor bi torej izvajalcu nastali kakršnikoli stroški, povezani z vsebino objave (morebitne tožbe, nasprotne tožbe ali pritožbe tretjih oseb in podobno), mu jih je narocnik dolžan v celoti povrniti. Narocnik se tudi zavezuje, da bo vstopil v vse morebitne spore in postopke, ki bi se zoper izvajalca vodili zaradi izvršitve narocnikovega narocila, ter da jih bo vodil na nacin, da bodo zašciteni interesi izvajalca. Vse navedeno bo narocnik storil na svoje stroške.
Vsi oglasi v tujem jeziku morajo biti oddani in objavljeni tudi v slovenskem jeziku. Stroške prevoda placa narocnik. Oglasi ne smejo vsebovati goljufive ali žaljive vsebine. Prav tako ni dovoljeno oglaševanje z negativno promocijo. Oglas ne sme zavajati uporabnika.
4. POSTOPEK NAROCANJA STORITEV MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU
Narocnik je kontaktiran s strani podjetja MEDIAORBIS d.o.o. preko telefona. Izvajalec je dolžan narocniku pojasniti vse storitve, nacine placila ter ceno narocniku. Narocilo storitve ni obvezno, izvajalec jo izvede samo v primeru telefonske potrditve s strani narocnika po temu ko je seznanjem z ceno ter storitvo samo.
5. CENA, PLACILNI ROKI
Cenik oglaševanja je na voljo na sedežu izvajalca in narocnik je seznanjem z njim med postopkom telefonskega narocanja storitve. Placilni rok za oglaševanje je 10 dni od zacetka oglaševanja, razen ce ni med postopkom narocanja drugace dogovorjeno. Izvajalec si pridržuje pravico zahtevati zavarovanje placila oziroma predplacilo. Narocnik ima 8 dni po prejemu fakture pravico do reklamacije fakture, v nasprotnem primeru izvajalec šteje, da je narocnik fakturo v celoti sprejel in morebitnih kasnejših reklamacij ne upošteva.
Ce narocnik ne poravna celotnega zneska racuna v dolocenem roku, se mu zaracunajo zakonite zamudne obresti.