Moj
podjetnik

Poslovni partnerji

EKOLOŠKO POSESTVO VINA MONTIS & EKO LAURA- MAREZIGE

ekolosko posestvo vina montis eko laura marezige marezige


Montinjan 7, 6273 Marezige
...... Prikaži tel
...... Prikaži tel
...... Prikaži email
...... Prikaži email
Prikaži web

,,Vina Montis & Eko Laura,,

Ekološko Posestvo Vina Montis & Eko Laura- Marezige

O nas

V vasici Montinjan lahko na EKOLOŠKEM POSESTVU VINA MONTIS AND EKO LAURA okusite vrhunska bela in rdeča buteljčna vina, saj je poudarek na  ekološki pridelavi. Ponujamo vam vrhunsko malvazijo in refošk. Pri nas si lahko po predhodnem dogovoru  ogledate našo vinsko klet ter okusite naše vino in domače ekološko oljčno olje , ki je pridelano z ljubeznijo in spoštovanjem.

Lega vinogradov in oljčnikov

Vinogradi in oljčniki posestvo Vina Montis, Marezige, se razprostirajo na nadmorski višini 150 metrov, kjer sredozemsko podnebje in istrska prst ponujata zelo ugodne razmere za rast trt in oljk. Vsi vinogradi in oljčniki zasedajo sončne lege s pogledom na morje, kar obogati kakovost naših pridelkov, ki jih oblikuje vonj Sredozemlja in bogat okus.

Trudimo se za neokrnjenost narave, zato se izogibamo fitofarmacevtskih sredstev, ki škodujejo zdravju in okolju.

Naš slogan je Uživaj zdravo, da boš zdrav užival.

Klet in Vina Montis, Marezige

Veliko pozornosti posvečamo tehnologiji pridelave vin v naši kleti. Srednja generacija smo se odločili, da ohranimo star način pridelave za eno sorto vina, za drugo pa smo izbrali drugačno – modernejšo tehnologijo. Pri tem smo zelo uspešni kar dokazujejo številne nagrade za kakovost, ki smo jih prejeli na mednarodnih tekmovanjih in doma.

V naši ponudbi najdete dva izbora avtohtonih sort vin slovenske Istre; Malvazijo, Refošk, Muškat, pa tudi druge proizvode, kot so refoškov liker Montinjanček, domača grappa, in seveda eko-ekstra deviško oljčno olje, katero je na izboru za županovo olje dobilo srebrno medaljo.

VINO MONTIS

Ohranja tradicijo, ki mu je dala rubinasto rdečo barvo z vijoličastimi odtenki.

Ko ga pijemo občutimo okuse, kot so črni ribez, maline, višnje in tanini. Vonj vina je značilno saden, svež, obudi spomin na maline, ribez, začimbe.

Priporočamo ga pri mesnih jedeh, suhomesnih izdelkih, divjačini ali ob krožniku pikantnih – dobrih sirov in gobah. Ponujamo ga ohlajenega pri sobni temperaturi 16-18°C.

Ekstra deviško ekološko oljčno olje Montis

Oljka je simbol; miru, rodnosti, večnosti… Olivno olje je tekoče zeleno-rumeno zlato,kar je zapisal že Homer. V slovenski Istri so oljke in olje pomenili: hrano, zdravilo, luč, plačilo, preživetje. Da je pridelano, predelano, pripravljeno v Slovenski Istri. Posebnosti so pogojene s klimo, sortnimi nasadi, lego, takojšnjo predelavo, nadzorovano varstvo pred različnimi boleznimi, hladno stiskanje do 27°C, ekološka predelava, ročno obiranje plodov.

To ekstra deviško oljčno olje Montis je ekološko olje najvišje kakovosti, pridobljeno neposredno iz oljk Montis in zgolj z mehanskimi postopki. Vrednost kislinske stopnje mora biti pod 0,8%.

Oljčno ali olivno olje Montis je osnova mediteranske prehrane, ki jo številni strokovnjaki za zdravje priporočajo za ohranjanje zdravja in podaljševanje mladosti. Oljčno olje Montis je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Uspešno se uporablja pri dietah diabetikov. Varovalni učinki so posledica visokih vsebnostih antioksidantov kot polifenolov, ki jih vsebujejo bio oljčna olja Montis in v uravnoteženi maščobno kislinski sestavi.

Številne raziskave dokazujejo, da oljčno olje Montis varuje pred: artitisom, rakom na dojki, koronarnimi boleznimi idr.

Oljčno olje Montis vsebuje številne sestavine: aldehidi, polifenoli, alkoholi, estri, ogljikohidrati, ketoni, furani in druge sestavine kot so hexenol, heptanol, tirosol in hidroksistirosol, ki nastane med zorenjem in staranjem  le v kvalitetnih in vrhunskih oljih.

Antioksidanti kot so flavonidni polifenoli in drugi preprečujejo okvare celic. 10 ml deviškega  olivnega olja vsebuje 5 mg antioksidantov. Vsebuje vitamine E, D, A in K, ki jih organizem ne tvori in so topni v olju, bogatem z esencialnimi maščobnimi kislinami. Največ je vitaminov kompleksa E, saj ga je v jedilni žlici kar 1,6 mg.

Pristna domača jed

Ob dobri vinski kapljici se seveda prilega tudi pristna domača jed. Od pršuta, rolane pancete, ražnja, domače vložene zelenjave, frtaja spomladi s šparglji kjer odlično se poda naše špargljevo vino, bobiči, njoki, domači fuži, pa še in še se najde. Ob vsem tem nudimo tudi možnost kulinaričnih delavnic.

Naša nona ima vedno še kaj v rezervi… Seveda vse po predhodnem naročilu.

Vodene degustacije

Na naši domačij se lahko, ob predhodnem naročilu, udeležite vodene degustacije vin, domačih žganj, likerjev in oljčnega olja.

Za skupine organiziramo pohod po poti Srce čez Montinjan – kapelica do izvira Mrzlek z ogledom zanimiv točk.

Vina Montis, Marezige, vas vabijo, da jih obiščete.

Nagrade

Zakaj obiskati ravno nas?

  1. Vrhunska kvaliteta storitev,

  2. zanesljivost in hitra odzivnost,

  3. natančnost,

  4. odlično razmerje med kvaliteto in ceno,

  5. maksimalno posvečanje strankam,

  6. držanje zastavljenih rokov,

  7. dolgoletne izkušnje,

  8. zadovoljstvo strank.

Stopite v stik z nami!        

Če želite o nas izvedeti več podrobnosti , nas pokličite ali nam pišite.

Z veseljem vam bomo pomagali!Zanimivosti

Razpisi

Koristne informacije

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN ZAKUP OGLASNEGA PROSTORA NA PORTALU MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU.
1. Splošni pogoji poslovanja

veljajo za vse telefonske dogovore o oglaševanju in zakupu oglasnih površin podjetja MEDIAORBIS d.o.o.(izvajalec) in posebne akcije, ki se izvedejo na osnovi dogovorov (distribucije ipd.). Narocnik z narocilom po telefonu potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Ce je narocnik posrednik med oglaševalcem in medijem, je dolžan o splošnih pogojih seznaniti oglaševalca. Ce so z letno pogodbo doloceni drugacni pogoji poslovanja, veljajo ti.
2. Odstopanja od splošnih pogojev so možna samo na podlagi pisnega dogovora med narocnikom in izvajalcem.
3. ODGOVORNOST NAROCNIKA ZA VSEBINO OGLASNEGA SPOROCILA
Narocnik prevzema popolno odgovornost za vsebino oglasnega sporocila in je v primeru kršenja zakonodaje, avtorskih pravic ali podobnega spora, dolžan poravnati izvajalcu vso nastalo škodo, vkljucno s sodnimi in odvetniškimi stroški. Ce bi se moralo oglaševanje zaradi odlocbe inšpekcije ali sodne prepovedi koncati predcasno, je narocnik dolžan vrednost oglaševanja poravnati v celoti. Izvajalec lahko tudi odkloni objavo, ce je iz obcega vidika nesprejemljiva.
V kolikor bi torej izvajalcu nastali kakršnikoli stroški, povezani z vsebino objave (morebitne tožbe, nasprotne tožbe ali pritožbe tretjih oseb in podobno), mu jih je narocnik dolžan v celoti povrniti. Narocnik se tudi zavezuje, da bo vstopil v vse morebitne spore in postopke, ki bi se zoper izvajalca vodili zaradi izvršitve narocnikovega narocila, ter da jih bo vodil na nacin, da bodo zašciteni interesi izvajalca. Vse navedeno bo narocnik storil na svoje stroške.
Vsi oglasi v tujem jeziku morajo biti oddani in objavljeni tudi v slovenskem jeziku. Stroške prevoda placa narocnik. Oglasi ne smejo vsebovati goljufive ali žaljive vsebine. Prav tako ni dovoljeno oglaševanje z negativno promocijo. Oglas ne sme zavajati uporabnika.
4. POSTOPEK NAROCANJA STORITEV MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU
Narocnik je kontaktiran s strani podjetja MEDIAORBIS d.o.o. preko telefona. Izvajalec je dolžan narocniku pojasniti vse storitve, nacine placila ter ceno narocniku. Narocilo storitve ni obvezno, izvajalec jo izvede samo v primeru telefonske potrditve s strani narocnika po temu ko je seznanjem z ceno ter storitvo samo.
5. CENA, PLACILNI ROKI
Cenik oglaševanja je na voljo na sedežu izvajalca in narocnik je seznanjem z njim med postopkom telefonskega narocanja storitve. Placilni rok za oglaševanje je 10 dni od zacetka oglaševanja, razen ce ni med postopkom narocanja drugace dogovorjeno. Izvajalec si pridržuje pravico zahtevati zavarovanje placila oziroma predplacilo. Narocnik ima 8 dni po prejemu fakture pravico do reklamacije fakture, v nasprotnem primeru izvajalec šteje, da je narocnik fakturo v celoti sprejel in morebitnih kasnejših reklamacij ne upošteva.
Ce narocnik ne poravna celotnega zneska racuna v dolocenem roku, se mu zaracunajo zakonite zamudne obresti.