Moj
podjetnik

Poslovni partnerji

PLANINSKI DOM KOČA NA KOKOŠ ,TINA PREMRU S.P.-LOKEV

planinski dom koca na kokos tina premru s p lokev lokev


Lokev 300, 6219 Lokev
...... Prikaži tel
...... Prikaži email

 ,PLANINSKI DOM,

,,Koča na Kokoši,,

TINA PREMRU s.p.-Lokev

O nas


Z vrha vidimo tri države

“Kokoš je en značilen kraški hrib. Vrh je precej prostran, najvišja točka Kokoši je na italijanskem ozemlju, drugi vrha je pa tam, kjer stoji koča, in se imenuje Jirmanec. Z vrha se nam odpira čudovit razgled, ob lepem vremenu lahko opazujemo tri države – Slovenijo, Italijo in Hrvaško,” pravi Andrej Bandelj.

Kokoška je tudi idealen kondicijski trening v zimskem času, saj hrib ni prestrm, niti prepoložen, napolni vas z energijo, v prijetnem okolju pa se nadihate pravega svežega kraškega zraka.

Okrbnica koče Tina Premrl pa poetično pravi: “Na Kokoši smo na pol poti do raja, drugo polovico pa naj si posameznik ustvari sam.”

Koča na Kokoši(670m) stoji na vzpetini hribu Jirmanec, ki se razteza nad turistično znano Lipico, največjo slovensko vasjo Lokev in najstarejšo turistično jamo v Evropi, Vilenico. Koča nosi ime po vrhu Kokoš (674m), ki je od koče oddaljen dobrih 5 minut. V bližini koče in pod pobočjem Jirmanca zasledimo dva mejna kamna, ki sta ostanek nekdanje fevdalne zemljiške delitve posesti na Krasu.

Le 30 minut jugovzhodno od koče se nahaja vrh Veliko Gradišče, ki je s svojimi 741 m najvišji vrh Tržaško – Komenskega Matičnega Krasa. Na jugozahodnem pobočju je nekoč stalo gradišče, ki je bilo porušeno v 5. stoletju.

Koča je odprta vsak petek popoldan, ob sobotah, nedeljah in praznikih. Po predhodnem dogovoru pa tudi v drugih dneh.

Razgled:

Koča na Kokoši je odlično razgledišče, saj v jasnih dneh lahko opazujemo Triglav s sosednjimi vrhovi, Dolomite, kraške vrhove (Nanos, Vremščico, Slavnik), ter obalo z zaledjem in bližnjimi mesti (Koper, Izola, Piran, Trst, Videm, in celo Benetke).

Obisk koče je prijetno doživetje, ki ga lahko združimo z ogledom drugih znamenitosti Sežanskega Krasa od Sežane, Lokve, Lipice in nenazadnje tudi Škocjanskih jam.

Koča je odprta vsak petek popoldan, ob sobotah, nedeljah in praznikih. Po predhodnem dogovoru pa tudi v drugih dneh.

Vzpon je preprost, s katere koli strani jo uberete proti vrhu.

Oskrbnica koče na Kokoši Tina Premrl doda, da je dostopov z vznožja hriba veliko, lahko bi celo rekli, da vse pot vodijo na Kokoš. “Jaz pridem s strani Vrhpolja, lahko pa dostopamo tudi z italijanske strani iz vasi Gročana ali Pesek, pa z bivšega mejnega prehoda Lipica – Bazovica, s Škibinov, Velikega Gradišča” … in ker je nemogoče sedeti na dveh stolih hkrati, se tokratni izlet začne na nekdanjem mejnem prehodu Lipica – Bazovica.

Med vzponom je mogoče opaziti številne ostanke, ki nas popeljejo v čas tržaške krize, ko je tu potekala meja med Jugoslavijo in Italijo. Zgodovina ni pozabljena, nanjo nas spominjajo tudi številni mejni kamni in pa seveda tabla z napisom ‘državna meja’.

Zakaj obiskati ravno nas?

  1. Vrhunska kvaliteta storitev,

  2. zanesljivost in hitra odzivnost,

  3. natančnost,

  4. odlično razmerje med kvaliteto in ceno,

  5. maksimalno posvečanje strankam,

  6. držanje zastavljenih rokov,

  7. dolgoletne izkušnje,

  8. zadovoljstvo strank.

Poleg miru in počitka boste tu seveda našli tudi ogromno priložnosti za rekreacijo v neokrnjeni naravi tako v poletnem, kot tudi v zimskem času, hkrati pa naši kraji ponujajo še celo vrsto kulturnih in naravnih znamenitosti.

Vabimo vas, da se nam pridružite na oddihu v neokrnjeni naravi, kjer se boste lahko dodobra nadihali svežega gorskega zraka, se naužili odlične zdrave domače hrane in pijače ter odšli od nas polni moči in pozitivne energije, pripravljeni na nove izzive.

Stopite v stik z nami!

Če želite o nas izvedeti več podrobnosti , nas pokličite ali nam pišite.

Z veseljem vam bomo pomagali!Zanimivosti

Razpisi

Koristne informacije

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN ZAKUP OGLASNEGA PROSTORA NA PORTALU MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU.
1. Splošni pogoji poslovanja

veljajo za vse telefonske dogovore o oglaševanju in zakupu oglasnih površin podjetja MEDIAORBIS d.o.o.(izvajalec) in posebne akcije, ki se izvedejo na osnovi dogovorov (distribucije ipd.). Narocnik z narocilom po telefonu potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Ce je narocnik posrednik med oglaševalcem in medijem, je dolžan o splošnih pogojih seznaniti oglaševalca. Ce so z letno pogodbo doloceni drugacni pogoji poslovanja, veljajo ti.
2. Odstopanja od splošnih pogojev so možna samo na podlagi pisnega dogovora med narocnikom in izvajalcem.
3. ODGOVORNOST NAROCNIKA ZA VSEBINO OGLASNEGA SPOROCILA
Narocnik prevzema popolno odgovornost za vsebino oglasnega sporocila in je v primeru kršenja zakonodaje, avtorskih pravic ali podobnega spora, dolžan poravnati izvajalcu vso nastalo škodo, vkljucno s sodnimi in odvetniškimi stroški. Ce bi se moralo oglaševanje zaradi odlocbe inšpekcije ali sodne prepovedi koncati predcasno, je narocnik dolžan vrednost oglaševanja poravnati v celoti. Izvajalec lahko tudi odkloni objavo, ce je iz obcega vidika nesprejemljiva.
V kolikor bi torej izvajalcu nastali kakršnikoli stroški, povezani z vsebino objave (morebitne tožbe, nasprotne tožbe ali pritožbe tretjih oseb in podobno), mu jih je narocnik dolžan v celoti povrniti. Narocnik se tudi zavezuje, da bo vstopil v vse morebitne spore in postopke, ki bi se zoper izvajalca vodili zaradi izvršitve narocnikovega narocila, ter da jih bo vodil na nacin, da bodo zašciteni interesi izvajalca. Vse navedeno bo narocnik storil na svoje stroške.
Vsi oglasi v tujem jeziku morajo biti oddani in objavljeni tudi v slovenskem jeziku. Stroške prevoda placa narocnik. Oglasi ne smejo vsebovati goljufive ali žaljive vsebine. Prav tako ni dovoljeno oglaševanje z negativno promocijo. Oglas ne sme zavajati uporabnika.
4. POSTOPEK NAROCANJA STORITEV MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU
Narocnik je kontaktiran s strani podjetja MEDIAORBIS d.o.o. preko telefona. Izvajalec je dolžan narocniku pojasniti vse storitve, nacine placila ter ceno narocniku. Narocilo storitve ni obvezno, izvajalec jo izvede samo v primeru telefonske potrditve s strani narocnika po temu ko je seznanjem z ceno ter storitvo samo.
5. CENA, PLACILNI ROKI
Cenik oglaševanja je na voljo na sedežu izvajalca in narocnik je seznanjem z njim med postopkom telefonskega narocanja storitve. Placilni rok za oglaševanje je 10 dni od zacetka oglaševanja, razen ce ni med postopkom narocanja drugace dogovorjeno. Izvajalec si pridržuje pravico zahtevati zavarovanje placila oziroma predplacilo. Narocnik ima 8 dni po prejemu fakture pravico do reklamacije fakture, v nasprotnem primeru izvajalec šteje, da je narocnik fakturo v celoti sprejel in morebitnih kasnejših reklamacij ne upošteva.
Ce narocnik ne poravna celotnega zneska racuna v dolocenem roku, se mu zaracunajo zakonite zamudne obresti.