Moj
podjetnik

Poslovni partnerji

TURISTIČNA KMETIJA PETELIN - DURCIK, DUTOVLJE

Turistična kmetija Petelin Durcik, Dutovlje


Pliskovica 93, 6221 Pliskovica
...... Prikaži tel
...... Prikaži email
Prikaži web

,,Turistična kmetija Petelin – Durcik,, 

Breda Durcik, Pliskovica 93, Dutovlje


V osrčju kamnitega Krasa, tik ob zahodni meji, leži vas Pliskovica.

Obdana je z vinogradi, kjer uspeva trta za žlahtno kraško kapljico – teran. Teran, to rubinasto rdeče vino, je bilo že od nekdaj kraševcem vir veselja in neizmernega ponosa.

Visoki zidovi varujejo borjače in domačije pred ostro burjo. Prav v taki obnovljeni domačiji na robu vasi vas pričakujemo za kratek postanek ali daljši oddih. Vaš prosti čas boste pri nas preživljali v večjem apartmaju ali v mansardnih sobah, lahko ga boste popestrili s sprehodi po kraški gmajni ali s kolesarjenjem po številnih poteh v okolici.

Vsekakor pa doživljanje Krasa ni popolno brez značilne kraške kuhinje, ki je tudi del naše ponudbe, s kraškim teranom in pršutom na čelu.

Spoštujemo korenine, skrb posvečamo listom in cvetovom današnjega dne in zaupamo v sadove prihodnosti.

Dostop do kmetije: S ceste Sežana-Nova Gorica zavijete v Dutovljah levo proti Komnu, mimo Krajne vasi. Čez 5 km je vas Pliskovica. Kmetija se nahaja na koncu vasi blizu cerkve.

Ponudba:

Odprto:

Nastanitev:

Dodatna ponudba:

 

Kraške borjače in domačije pred ostro burjo varujejo visoki zidovi. Ena takšnih domačij, kmetija Petelin – Durcik, vsa obnovljena stoji na robu vasi Pliskovica tik ob zahodni meji in ob Kraški vinsko-turistični cesti.

Obdana je z vinogradi, kjer uspeva trta za žlahtno kraško kapljico – teran. To rubinasto rdeče vino je bilo Kraševcem že od nekdaj vir veselja in neizmernega ponosa.

Kot vinogradniška kmetija, vključena v integrirano pridelavo grozdja in vina, svojim gostom pripravi pokušino vin, pa ne le terana, temveč tudi malvazije, vitovske grganje in teranovega likerja; omenjene pijače je na kmetiji mogoče tudi kupiti.
Doživljanje Krasa ni popolno brez značilne kraške kuhinje in njenih dobrot: pršuta, štrukljev, jote, njokov. Gostitelji so dobri poznavalci tradicije in običajev, zato z veseljem predstavijo svoj kraj in goste popeljejo po Pliskini učni poti.

Da jim približajo značilnosti kraškega sveta, jim priporočajo obisk Škocjanskih jam in jame Vilenice, ki velja za prvo slovensko turistično jamo. Na kmetiji si je mogoče sposoditi kolesa in se zapeljati do Štanjela, Komna, Trstelja ali Tomaja, kjer je rojstna hiša pesnika Srečka Kosovela.

Na kmetiji si je možno sposoditi tudi kolesa, s katerimi se lahko zapeljete do Štanjela, Komna, Trstelja ali Tomaja, kjer je rojstna hiša pesnika Srečka Kosovela. Da začutite značilnost kraškega sveta vam gostitelji priporočajo obisk Škocjanskih jam in jame Vilenice, ki velja za prvo slovensko turistično jamo.

8 x Zakaj obiskati ravno nas?

 

Kmetijo vodita Breda in Franko, v vinogradih je nepogrešljiv Bredin oče Franc Petelin, na pomoč pa priskočijo tudi trije otroci, Polona in Martina, srednješolki, in najmlajši Primož, sedmošolec.

V nedavno obnovljeni kmetiji vas sprejemejo na kratek postanek, krajši oddih ali kar letni dopust. Imajo večji apartma in nekaj mansardnih sob, vas Pliskovica in njena okolica pa sta nepozabni kraški doživetji.

Kmetija slovi po Bredini odlični kuhinji, kraškem pršutu in vrhunskem teranu.

 

več na strani,….           več na strani,….    

Stopite v stik z nami!

Če želite o nas izvedeti več podrobnosti , nas pokličite ali nam pišite.

Z veseljem vam bomo pomagali!Zanimivosti

Razpisi

Koristne informacije

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN ZAKUP OGLASNEGA PROSTORA NA PORTALU MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU.
1. Splošni pogoji poslovanja

veljajo za vse telefonske dogovore o oglaševanju in zakupu oglasnih površin podjetja MEDIAORBIS d.o.o.(izvajalec) in posebne akcije, ki se izvedejo na osnovi dogovorov (distribucije ipd.). Narocnik z narocilom po telefonu potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Ce je narocnik posrednik med oglaševalcem in medijem, je dolžan o splošnih pogojih seznaniti oglaševalca. Ce so z letno pogodbo doloceni drugacni pogoji poslovanja, veljajo ti.
2. Odstopanja od splošnih pogojev so možna samo na podlagi pisnega dogovora med narocnikom in izvajalcem.
3. ODGOVORNOST NAROCNIKA ZA VSEBINO OGLASNEGA SPOROCILA
Narocnik prevzema popolno odgovornost za vsebino oglasnega sporocila in je v primeru kršenja zakonodaje, avtorskih pravic ali podobnega spora, dolžan poravnati izvajalcu vso nastalo škodo, vkljucno s sodnimi in odvetniškimi stroški. Ce bi se moralo oglaševanje zaradi odlocbe inšpekcije ali sodne prepovedi koncati predcasno, je narocnik dolžan vrednost oglaševanja poravnati v celoti. Izvajalec lahko tudi odkloni objavo, ce je iz obcega vidika nesprejemljiva.
V kolikor bi torej izvajalcu nastali kakršnikoli stroški, povezani z vsebino objave (morebitne tožbe, nasprotne tožbe ali pritožbe tretjih oseb in podobno), mu jih je narocnik dolžan v celoti povrniti. Narocnik se tudi zavezuje, da bo vstopil v vse morebitne spore in postopke, ki bi se zoper izvajalca vodili zaradi izvršitve narocnikovega narocila, ter da jih bo vodil na nacin, da bodo zašciteni interesi izvajalca. Vse navedeno bo narocnik storil na svoje stroške.
Vsi oglasi v tujem jeziku morajo biti oddani in objavljeni tudi v slovenskem jeziku. Stroške prevoda placa narocnik. Oglasi ne smejo vsebovati goljufive ali žaljive vsebine. Prav tako ni dovoljeno oglaševanje z negativno promocijo. Oglas ne sme zavajati uporabnika.
4. POSTOPEK NAROCANJA STORITEV MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU
Narocnik je kontaktiran s strani podjetja MEDIAORBIS d.o.o. preko telefona. Izvajalec je dolžan narocniku pojasniti vse storitve, nacine placila ter ceno narocniku. Narocilo storitve ni obvezno, izvajalec jo izvede samo v primeru telefonske potrditve s strani narocnika po temu ko je seznanjem z ceno ter storitvo samo.
5. CENA, PLACILNI ROKI
Cenik oglaševanja je na voljo na sedežu izvajalca in narocnik je seznanjem z njim med postopkom telefonskega narocanja storitve. Placilni rok za oglaševanje je 10 dni od zacetka oglaševanja, razen ce ni med postopkom narocanja drugace dogovorjeno. Izvajalec si pridržuje pravico zahtevati zavarovanje placila oziroma predplacilo. Narocnik ima 8 dni po prejemu fakture pravico do reklamacije fakture, v nasprotnem primeru izvajalec šteje, da je narocnik fakturo v celoti sprejel in morebitnih kasnejših reklamacij ne upošteva.
Ce narocnik ne poravna celotnega zneska racuna v dolocenem roku, se mu zaracunajo zakonite zamudne obresti.