Moj
podjetnik

Poslovni partnerji

VINA ŠTOKA - PRIMOŽ ŠTOKA, NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI

Vina Štoka, Vinska klet Štoka, Dutovlje


Krajna vas 1d, 6221 Dutovlje
...... Prikaži tel
Prikaži web

Več kot 200 let stara Vinska klet Štoka, Dutovlje se nahaja na nadmorski višini 250-270 m in spada v kraški vinorodni okoliš. S tradicijo vinogradništva se ukvarja že peta generacija.

Zgodovina

Blagovna znamka Štoka je bila prvič predstavljena širšemu trgu leta 1989, ko smo začeli stekleničiti vina. Veliko smo se predstavljali na madnarodnih sejmih kot je Ljubljanski vinski sejem in Kmetijsko živilski sejem v Gornji Radgoni, kjer smo prejeli zlata in srebrna odličja za naša vina.

Leta 1991 smo začeli na novi lokaciji graditi novo domačijo. Naredili smo tri podzemne v živo skalo vklesane obokane kleti, kjer zorijo naša vina. Kapaciteta kleti je 80.000 litrov vina. Skupna površina vseh kleti znaša 350 m2. Leta 2004 smo uredili degustacijsko sobo, ki sprejme 45 oseb na pokušnjo naših vin in kraških dobrot.

Kmetija danes

Kmetija sedaj zavzema 30 hektarjev, od katerih je 7 hektarjev vinogradov. Na njih uspeva skupno okoli 32.000 trsov. Od tega je 60% refoška iz katerega na kraški zemlji pridelujemo teran. Pridelujemo tudi staro avtohtono vitovsko grganjo, cabernet sauvignon, merlot in chardonay. Ostalo je še malvazija in tokaj. Starejši nasadi so ˝latniki˝, kar je novejših, pa je vzgojenih v vedno bolj priljubljeni ˝šparonskivzgoji˝.

Kras

Kraški vinorodni okoliš je stisnjen med Tržaški zaliv, obronke Vipavske doline in Brkinskega gričevja. Celotno kraško ozemlje pripada mediteranskemu prostoru in se razprostira na višini od 200 300 m nad morjem. Posebnost kraške krajine izvira iz njenih geoloških in klimatskih značilnosti.

Čas je to planoto obdaril z značilnim kraškim površjem, vrtačami in uvalami, kjer lahko opazimo vinograde. To je domovina terana. Razmeroma težka, ilovnata zemlja terra rossa ter toplo in suho podnebje, z veliko sonca in burje, ustvarja razmerje, da samo na tem območju daje sorta refošk naš znani teran.

Vinska klet Štoka, Dutovlje vas vabi da jih obiščete na pokušino domače vina in ostalih kraških dobrot.Zanimivosti

Razpisi

Koristne informacije

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN ZAKUP OGLASNEGA PROSTORA NA PORTALU MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU.
1. Splošni pogoji poslovanja

veljajo za vse telefonske dogovore o oglaševanju in zakupu oglasnih površin podjetja MEDIAORBIS d.o.o.(izvajalec) in posebne akcije, ki se izvedejo na osnovi dogovorov (distribucije ipd.). Narocnik z narocilom po telefonu potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Ce je narocnik posrednik med oglaševalcem in medijem, je dolžan o splošnih pogojih seznaniti oglaševalca. Ce so z letno pogodbo doloceni drugacni pogoji poslovanja, veljajo ti.
2. Odstopanja od splošnih pogojev so možna samo na podlagi pisnega dogovora med narocnikom in izvajalcem.
3. ODGOVORNOST NAROCNIKA ZA VSEBINO OGLASNEGA SPOROCILA
Narocnik prevzema popolno odgovornost za vsebino oglasnega sporocila in je v primeru kršenja zakonodaje, avtorskih pravic ali podobnega spora, dolžan poravnati izvajalcu vso nastalo škodo, vkljucno s sodnimi in odvetniškimi stroški. Ce bi se moralo oglaševanje zaradi odlocbe inšpekcije ali sodne prepovedi koncati predcasno, je narocnik dolžan vrednost oglaševanja poravnati v celoti. Izvajalec lahko tudi odkloni objavo, ce je iz obcega vidika nesprejemljiva.
V kolikor bi torej izvajalcu nastali kakršnikoli stroški, povezani z vsebino objave (morebitne tožbe, nasprotne tožbe ali pritožbe tretjih oseb in podobno), mu jih je narocnik dolžan v celoti povrniti. Narocnik se tudi zavezuje, da bo vstopil v vse morebitne spore in postopke, ki bi se zoper izvajalca vodili zaradi izvršitve narocnikovega narocila, ter da jih bo vodil na nacin, da bodo zašciteni interesi izvajalca. Vse navedeno bo narocnik storil na svoje stroške.
Vsi oglasi v tujem jeziku morajo biti oddani in objavljeni tudi v slovenskem jeziku. Stroške prevoda placa narocnik. Oglasi ne smejo vsebovati goljufive ali žaljive vsebine. Prav tako ni dovoljeno oglaševanje z negativno promocijo. Oglas ne sme zavajati uporabnika.
4. POSTOPEK NAROCANJA STORITEV MOJA-DEJAVNOST.SI IN RUMENE-STRANI.EU
Narocnik je kontaktiran s strani podjetja MEDIAORBIS d.o.o. preko telefona. Izvajalec je dolžan narocniku pojasniti vse storitve, nacine placila ter ceno narocniku. Narocilo storitve ni obvezno, izvajalec jo izvede samo v primeru telefonske potrditve s strani narocnika po temu ko je seznanjem z ceno ter storitvo samo.
5. CENA, PLACILNI ROKI
Cenik oglaševanja je na voljo na sedežu izvajalca in narocnik je seznanjem z njim med postopkom telefonskega narocanja storitve. Placilni rok za oglaševanje je 10 dni od zacetka oglaševanja, razen ce ni med postopkom narocanja drugace dogovorjeno. Izvajalec si pridržuje pravico zahtevati zavarovanje placila oziroma predplacilo. Narocnik ima 8 dni po prejemu fakture pravico do reklamacije fakture, v nasprotnem primeru izvajalec šteje, da je narocnik fakturo v celoti sprejel in morebitnih kasnejših reklamacij ne upošteva.
Ce narocnik ne poravna celotnega zneska racuna v dolocenem roku, se mu zaracunajo zakonite zamudne obresti.